Resum de les set entrades anteriors conceptuals:
- Zero absolut: Si quan s'escalfa un cos les partícules d'aquest s'exciten, quan es refreda es paralitzen. A partir d'aquí en deriva el principi físic del zero absolut, aquell que estipula que la temperatura mínima que pot presentar un cos es dóna quan les seves partícules s'han aturat completament, a la temperatura de -273,5ºc. No obstant, degut a la radiació de fons, aquesta temperatura mai podrà donar-se en el nostre univers.
- Paradoxa EPR: Einstein, Podolski i Rosen van formular una hipòtesi que posava a prova la interpretació de Copenhage. En aquesta, hi van suposar dues partícules que provenien d'una partícula mare i que tenien un espí contrari. EPR van informar que sabent l'espí d'una partícula, ja se'n sabria la de l'altra, sense la necessitat de col·lapsar la seva funció d'ona. Els mecanoquàntics van respondre amb la controvertida interconnexió quàntica.
- La força com a conseqüència de la distorsió de la geometria: La força és la conseqüència de la distorsió de la geometria de l'espai. Tot i que és la deducció a la qual hi arriba Einstein en la seva Relativitat general, anys enrere aquesta afirmació fou estipulada per un matemàtic anomenant Georg Riemann, qui tot i establir aquest principi, en desconeixia la causa.
- La constant velocitat de la llum: La llum és constant en dos sentits. Primer, en que sempre va a una velocitat constant que varia segons la naturalesa del medi, i segon, que a causa de l'equivalència de moviment en l'espai-moviment en el temps de la qual la llum no se n’influencia, un observador tant en moviment com en repòs sempre anirà a 300.000 km/s per darrera d'ella.
- Efecte túnel: Tot i que pugui semblar increïble, una sola partícula pot travessar tota una paret de formigó, encara que li costi més de 15.000 milions d'anys fer-ho. L'efecte túnel és el que permet que persones senceres puguin travessar parets com per art de màgia, i es basa en la petita, però existent, probabilitat de que fets tan estranys i aparentment impossibles es puguin donar.
- Els forats negres (V) no són tan negres: Un jove estudiant de Princeton va suposar que els forats negres haurien d'emetre radiació ja que sinó ho feien estarien vulnerant el sagrat segon principi de la termodinàmica. Anys més tard, el científic anglès Stephen Hawking en derivaria la teoria de la radiació de Hawking, d'on establiria la raó per la qual el nostre univers no està plegat de forats negres.
- Les lleis del moviment de Newton: Isaac Newton va formular un dels principis més bàsics de la física i la mecànica, els del moviment. En són tres, i fan referència a les velocitats i les acceleracions que experimenten els cossos al rebre una força, estiguin o no en moviment.
0 comentaris:
Publica un comentari